Gratis Website Maken

Gratis website maken, kan dat, en hoe maak ik dat dan ?

Vraag uw gratis offerte aan

13 + 1 =

Gratis een website maken

Gratis een website maken, dat kan, maar wat heb je nodig en waar moet je aan denken.

” Een GOEDE website laten maken kan al vanaf € 150 “

Wat heb ik nodig

Wat heb je nodig om een website zelf te maken?

Kennis

Als eerste heb je natuurlijk kennis nodig, afhankelijk van hoe je de website gaat maken heb je op zijn minst kennis nodig van hoe je iets zichtbaar moet maken op je website, welke teksten werken voor je SEO en voor je klanten, we praten hier dus over grafisch ontwerp,user interface en de content. Maar ook kennis van webhosting is belangrijk. Een ervaren website bouwer kan u hier veel tijd mee besparen, maar als je tijd en zin hebt kan je dit natuurlijk ook zelf doen.

CMS Platform

Diensten zoals Weebly, Wix, Jimdo hebben vaak een gratis dienst waar u kan beginnen met een website, dit is vaak onder een subdomein bij een van deze diensten en u zal op die manier niet goed gevonden worden in Google, en als dat wel zo is, maakt u meer reclame voor deze diensten als voor uw product. De betaalde diensten (maar dan is het niet meer Gratis) bieden natuurlijk meer.  Het voordeel van deze diensten is dat je niet na hoeft te denken over de webhosting zelf, maar daar is natuurlijk wel een prijs aan verbonden. Ook zijn diensten van Weebly, Wix en Jimdo erg beperkt in wat ze kunnen, het is een echt ‘one size fits all’ product. Maar natuurlijk zijn er ook tools zoals WordPress of Joomla, deze tools kunnen veel meer als de omschreven producten, de software is gratis* (bepaalde plug-ins moet wel voor betaald worden) maar zijn een stuk meer ingewikkeld om zelf een website op te bouwen. Daarbij heeft u bij deze tools ook webhosting nodig, welke niet duur hoeft te zijn maar niet gratis is.

Web Hosting

Buiten de gratis systemen van Weebly, Wix en Jimdo waar de hosting al inclusief is (al is dit vaak beperkt, en meestal zonder email) en kan u meestal niet uw eigen domein gratis koppelen, heeft u natuurlijk ook Web Hosting nodig. Ook hier kan een webdesigner / web bouwer u mee helpen een goede keuze te maken, want uw website kan nog zo mooi zijn, het moet ook goed gehost worden en een goed domein hebben. Wij maken gebruik van 040Hosting welke alles op hosting gebied voor hun klanten uit handen nemen, of je nu een klein account nodig hebt of een heel serverpark.

Wat kost het als ik de website laat maken ?

De prijzen lopen uiteraard erg uiteen, en is vooral uw wens bepalend voor wat uw website kost. Bent u een ZZPer of klein MKB die gewoon een eenvoudige website nodig heeft dan is meestal de tijd die u in de gratis mogelijkheden moet stoppen het niet waard, want vanaf EUR 150,00 heeft u bij ons al een website gebouwd, inclusief hosting, inclusief Email, inclusief beheer. En dan kan u zelf nog steeds uw teksten / website aanpassen mocht u dat zelf willen doen.

Kennis

Gratis is mogelijk maar tegen een prijs van kennis.

CMS Platform

Of u nu Joomla, WordPress of Drupal gebruikt, deze kan u onderbrengen bij elke webhost. Jimdo, Weebly of Wix zorgen dat u nergens anders meer heen kan, en dus geen keus heeft als u verder groeit.

Webhosting

Webhosting bepaald voor een groot gedeelte hoe snel uw website is, een goede webhost zorgt ook voor uw backups / emails en natuurlijk stabiliteit.

Kosten of Gratis

Gratis bestaat niet, ja wat zeggen we nu, maar aan elk gratis product is een verdien model opgezet, meestal is dit in de vorm van diensten die je wel nodig hebt om een goede website te bouwen maar alleen in het ‘extra’ pakket zitten.

Is gratis goedkoop?

Eerlijk is eerlijk, we proberen allemaal natuurlijk zo goedkoop mogelijk onze diensten in te kopen, er zal niet vaak een klant voorbij komen die zegt, jij bent de duurste dus ik koop bij jou. Maar is een gratis website nu eigenlijk wel zo goedkoop ?  Wat zijn de minimale kosten bij bovengenoemde “gratis” website bouwers.

 

Als je uitgaat van een hosting + domein + email + zelf bouwen website en het goedkoopste pakket zonder reclame van deze bouwers op 5 Februari 2019 kom je uit op het volgende:

 

Weebly vanaf € 84,00 per jaar (exclusief email)
Wix vanaf € 102,00 per jaar (exclusief email)
Jimdo vanaf € 108,00 per jaar (exclusief email)
040Hosting vanaf € 29,00 per jaar (inclusief email) (op basis van .nl domein)

 

En de kosten om een website door ikwilnueenwebsite.nl te maken beginnen bij € 150,00

 

Waarom nemen we de gratis pakketen niet mee in het bovenstaande voorbeeld?

Deze pakketten zijn voorzien van reclame en niet een eigen domein, dit is net zoiets als in een andere stad op een willekeurige winkel een poster plakken dat u uw product verkoopt in een andere stad. Als u echt een eigen website wil, is dit in iedergeval niet wat u wil hebben.

Bekijk wat wij te bieden hebben

Waarom kiest U ikwilnueenwebsite.nl

Dat is eenvoudig, wij bouwen uw website, beheren het CMS, hosten uw content, en zijn er voor u mocht er iets aangepast moeten worden, dat kan misschien dan wel niet gratis, maar wel goedkoop. De eenige extra kosten die er eventueel zijn is de grote van de website maar is altijd duidelijk en overzichtelijk. U heeft geen verrassingen.

Werkzaam in de regio

Professioneel Design

Makkelijk zelf updaten

Super snelle Hosting

Responsive Design

Vraag uw gratis offerte aan

1 + 1 =