Gratis Website Checklist

Gratis Website Checklist

De onderstaande gratis website checlist kan u helpen met het vergelijken van de verschillende aanbieders.

Bouwen van website in een CMS?


Bouwt uw webbouwer de website in een CMS (Content Management Systeem)

NEE: Dit is dan meestal een HTML website,

Voordeel: is dat ze heel snel kunnen laden mits gehost bij een goede hosting provider, moeilijk tot niet gehacked kunnen worden en meestal geen updates nodig hebben.

Nadeel: zeer moeilijk zelf aan te passen, niet dynamisch, zeer beperkt in mogelijkheden.

JA: Dit is dan vaak een van de grote systemen: WordPress, Joomla of Drupal of soms een eigen CMS systeem.

Voordeel: Het mogelijk zelf aanpassen van content, kan in de gevallen van een bekend systeem ook makkelijk overgenomen worden door een andere specialist.

Nadeel: Moet altijd geupdate worden, in het geval van een eigen CMS van de bouwer is het niet mogelijk om naar een andere partij over te stappen. Heeft betere hosting nodig als een HTML site.

Bij Ikwilnueenwebsite.nl bouwen wij de websites in het WordPress CMS

 

Website is inclusief ingevoerde content?

 

Bouwt uw webbouwer de website compleet of levert deze alleen een template waar u zelf uw plaatjes en teksten nog in moet zetten.

Sommige budget bouwers leveren alleen een template, met misschien een documentje erbij hoe u uw content moet toevoegen. Wat ze er niet bij vertellen is dat uw teksten of plaatjes misschien helemaal niet in de juiste stijl zijn voor de template, zodat teksten te lang worden voor de blokken op de site, of plaatjes er luk raak ingeplakt lijken te zijn.

Voordeel: Als uw website bouwer de teksten en plaatjes invoegt zal deze dit meestal doen zodat uw site er snel en goed uit ziet. Ook kan de web bouwer op deze manier van werken ook al rekening houden met SEO.

Nadeel: Het maken van een complete website is duurder dan alleen een template.

Ikwilnueenwebsite.nl zal u nooit alleen een template leveren maar deze templates vullen met uw content, of wanneer u dat wenst de content laten schrijven voor u.

Is SEO inbegrepen?


Is SEO (Search Engine Optimization) ook wel Zoek Machine Optimalisatie inbegrepen ? 

Om een site goed vindbaar te maken op het internet is SEO super belangrijk, een site moet zeker worden gebouwd met SEO in het achterhoofd tijdens het design van de site.

Let wel, deze dienst zal vaak na levering apart worden verrekend omdat SEO eigenlijk nooit echt stopt, afhankelijk van wat u precies nodig heeft en in hoeverre u SEO wil doorvoeren op uw website.

Bij ikwilnueenwebsite.nl bouwen we uw website met SEO in gedachten en voeren dit zo ver mogelijk door, maar mocht u SEO diensten nodig hebben na aflevering dan zal dit apart in rekening worden gebracht.

 

Is Webhosting inbegrepen?

Is webhosting inbegrepen bij de prijs van uw gebouwde website, of moet u dit apart bij betalen.

De meeste website bouwers hebben de mogelijkheid om uw website ook te hosten op hun servers, al zullen de meeste van deze website bouwers dit doen op een reseller of vps en zelden hun eigen server park in beheer hebben, dit is zeker niet altijd slecht maar kan eventueel bij een server storing langer duren voordat het opgelost is.

Ikwilnueenwebsite.nl is onderdeel van 040Hosting, we hebben dus ons eigen server park onder direct beheer, daardoor kunnen we ook verschillende plaatsen aanbieden aan onze klanten. ( Amsterdam, Rotterdam, Dusseldorf, Strasbourg, London, St. Louis, Los Angeles, Singapore en Sydney om een aantal actieve locaties te benoemen ).

Is Mail / WebMail inbegrepen?


Heel veel web bouwers en web bouw software diensten leveren alleen een platform voor de website maar leveren geen e-mail diensten, maar laten we eerlijk zijn, je bedrijfsnaam bedrijf @ hotmail.com achter op het bus staat natuurlijk niet echt professioneel. 

Bij ikwilnueenwebsite.nl krijgt u standaard email en webmail inclusief onze standaard spam filter; u kan dit altijd uitbreiden mocht u meer nodig hebben, onze specialisten kunnen u hier ook alles over vertellen en uw helpen de juiste keuze te maken. 

Is het maken van een logo inbegrepen?

Mooi, een nieuwe website, vaak is dit voor een nieuwe klant, of een complete redesign van een website. Soms kan dat ook betekenen dat er een nieuw logo gemaakt moet worden. Is dit inbegrepen bij de bouw of niet?

Bij Ikwilnueenwebsite.nl is dit niet standaard inbegrepen maar we leveren de dienst wel tegen meerprijs, we kunnen uw bestaande logo eventueel digitaliseren of opnieuw door een designer laten maken of moderniseren, we werken hiervoor samen met een team van designers die we tegelijkertijd dezelfde opdracht geven zodat u kan kiezen welke het beste bij uw stijl past, met deze designer werken we samen om u nieuwe logo te maken.

Website Security is dat inbegrepen?


Hier gaan heel veel bedrijven de mist in, de een denkt dat als ze maar altijd de website up to date houden dat alles goed gaat, de ander denkt als de hoster maar alles goed op orde heeft dan hoef ik niets te doen. Geen van beide is waar! 

Natuurlijk moet de webhost zorgen dat alles up to date is op het server niveau maar kan natuurlijk niets doen aan de software die de klant gebruikt (of de web bouwer die de website voor u heeft gebouwd). 

Bij Ikwilnueenwebsite.nl houden wij het aan alle kanten voor u bij.  De servers draaien uiteraard de laatste veilige versies van de software die nodig is om uw website te laten werken, maar gebruiken naast de standaard security maatregelen ook een WAF (Web Application Firewall) en IDS  (Intrusion Detection System) maar ook actieve Malware scanners. Dit alles gebeurd nog enkel op het Hosting gedeelte. Maar ook aan uw website kant moet de software up to date gehouden worden, dit doen we dan ook dagelijks, zowel de Template, het CMS systeem en de Plugins van het CMS systeem worden dagelijks geupdate wanneer noodzakelijk. 

Is een SSL inbegrepen?

Eigenlijk schamen we ons dat we dit nog appart moeten benoemen, maar helaas zien we nog steeds websites zonder een SSL certificaat online. Daarom op deze Checklist, krijgt u een SSL certificaat bij uw nieuw gebouwde website.

Bij Ikwilnueenwebsite.nl leveren wij altijd een SSL certificaat zolang de website bij ons is gehost, mocht u naar een andere hosting provider willen overstappen zal deze een nieuwe SSL moeten aanschaffen voor u.

Kan ik ook een webwinkel beginnen?


Dit is natuurlijk een uitstekende vraag maar is niet voor iedereen van toepassing, maar als u nu of misschien later een webwinkel op uw website wil plaatsen is dat mogelijk met de dienst die uw web bouwer u heeft aangeboden ?

Bij Ikwilnueenwebsite.nl is dit in iedergeval mogelijk, van klein (denk aan het verkopen van tickets voor een sport event) tot een volwaardige online winkel ook wel een webwinkel genoemd. Ook kunnen wij assisteren met de implementatie van een payment processor, want hel verkopen van artikelen via een website is natuurlijk wat lastig als er ook geen betalingen online gedaan kunnen worden. 

Backups zijn die inbegrepen?


Dus u heeft een website, de hosting wordt netjes verzorgd, de updates en security patches worden voor u geinstalleerd, maar hoe zit het met de backups voor het geval dat er toch iets mis gaat. 

Bij Ikwilnueenwebsite.nl is een dagelijkse, weekelijkse en maandelijkse backup de standaard. Is het noodzakelijk om zelfs vaker een backup te maken dan is dat mogelijk, informeer dan naar de mogelijkheden.