WordPress website laten maken

Wanneer je een WordPress website wilt laten maken, is het aan te raden om professioneel hulp in te schakelen. Dit gezegd hebbende, kun je ook overwegen om zelf een wordpress website te bouwen.

Vraag uw gratis offerte aan

Iedereen kan een WordPress website maken.

Ja dit klopt ! Iedereen kan het, maar de vraag is eigenlijk anders,
namelijk: kan iedereen een goede website maken in WordPress ? 

” Een GOEDE WordPress website laten maken kan al vanaf € 158,– ” maar wat kost het als je zelf gaat doen?

Wat heb ik nodig

Wat heb je nodig om een website zelf een wordpress website te maken?

Kennis

Als eerste heb je natuurlijk kennis nodig, welke kennis heb je nu precies nodig om een WordPress website te maken en niet onbelangrijk om deze ook bij te houden, niet alleen qua content maar ook zeker vanuit een security oogpunt. Basis kennis van PHP, HTML en CSS is zeker aan te bevelen als u zelf aan de slag wil gaan.

WordPress CMS Platform

WordPress is een fantastisch stuk gereedschap wat je kan gebruiken om je website te bouwen, maar ook om het eenvoudig(er) te maken om je site aan te passen. Maar voordat je daar bent moet je wel eerst een aantal dingen regelen.

WordPress Web Hosting

Om een WordPress website te bouwen heb je natuurlijk als eerste een webhosting provider nodig, want zonder een plekje op het internet zal een website niet online zijn. Een webhosting provider kan je helpen met het vinden van het juiste pakket voor uw website, het kiezen van de juiste hosting is een heel ander verhaal en laten we hier even buiten beschouwing, maar weet dat als u kiest voor ikwilnueenwebsite.nl dat dit allemaal al voor U geregeld wordt en is inbegrepen in de kosten.

WordPress Installeren

Als je de juiste web hosting hebt gevonden, domeinnaam hebt gekocht en klaar bent om te beginnen zal je eerst wordpress moeten installeren. Afhankelijk van de hosting provider is dit heel eenvoudig, of behoorlijk complex. Als je weinig technische kennis hebt kies je in dit geval voor een hosting provider die WordPress voor je kan installeren of een zogenaamde Script Installer aanbied waardoor je niet zelf de software installatie, database configuratie en database accounts hoeft aan te maken. Voor de duidelijkheid dit is alleen nodig als U zelf een WordPress website wil maken.

WordPress Template Kiezen

WordPress is nu geinstalleerd en u heeft kennis gemaakt met de front-end en back-end van de applicatie, dan is het tijd om een template te kiezen, welke van de duizende templates trekt uw aandacht en past bij uw bedrijf.  Vanaf hier wordt het echt een stuk moeilijker om zelf een wordpress website te maken en heeft u echt kennis van zaken nodig. Als u een template kan vinden die 100% past bij uw bedrijf, u hoeft echt helemaal NIETS aan te passen in de template (foto’s, teksten, menu, kleuren enz) dan is dit misschien de oplossing voor uw idee en bent u snel klaar. Maar de meeste klanten willen juist de foto’s, teksten, fonts, menus, kleuren, formulieren aangepast hebben aan hun huisstijl, en om een template te vinden die precies bij deze uitstraling past is erg lastig. Ook zal u in dit geval toch iets meer moeten leren over termen zoals HTML, PHP, WordPress Plugins, CSS, Javascript om maar een paar termen te noemen.

Updates

Heeft u zich door alles heen geworsteld dan bent u nog niet klaar, want het up to date houden van uw nieuwe website, template, plugins gaat nu beginnen. WordPress is inmens populair maar dat heeft helaas ook een schafuwzeide, niet eens waar u niets aan kan doen, maar wel een waar u actie voor zal moeten ondernemen. Een webhosting provider zorgt vaak al voor heel veel security op de server; maar deze kan niet de content van zijn klanten beveiligen, tenminste, niet 100%. Als U namelijk in uw WordPress site de updates niet uitvoerd laat u eigenlijk de voordeur van uw huis open staan. Zie het als dat u een state of the art security systeem heeft, maar dat u de code van het alarm op de voordeur schrijft. Daar kan een webhosting provider u niet tegen beveiligen. Kortom u zal moeten zorgen dat uw WordPress website en code up to date blijven en uw website dus secure.

Wat kost het als ik de WordPress website laat maken ?

Al het bovenstaande hoeft u niet zelf te doen, maar kan u iemand de WordPress Website laten maken zoals bijvoorbeeld ikwilnueenwebsite.nl ; De prijzen lopen uiteraard erg uiteen, en is vooral uw wens bepalend voor wat uw WordPress website kost. Bent u een ZZPer of klein MKB die gewoon een eenvoudige website nodig heeft dan is meestal de tijd die u zelf moet investeren het niet waard, want vanaf EUR 158,00 heeft u bij ons al een website gebouwd, inclusief web hosting, inclusief Email, inclusief beheer. En dan kan u zelf nog steeds uw teksten / website aanpassen mocht u dat zelf willen doen.

Kennis

Gratis is mogelijk maar tegen de prijs van kennis. U zal moeten investeren in uw eigen kennis, of toch kiezen om deze kennis in te huren.

CMS Platform

WordPress is een opensource product wat je gratis kan gebruiken, maar dan moet je natuurlijk nog wel de website zelf maken en onderhouden.

Webhosting

Webhosting bepaald voor een groot gedeelte hoe snel uw website is, een goede webhost zorgt ook voor uw backups / emails en natuurlijk stabiliteit.

Advies

Een designeburo zoals ikwilnueenwebsite.nl kan U ook veel advies geven over wat u het beste kan doen, wat u zeker niet moet doen om uw website goed vorm te geven.

Een WordPress website laten maken?

Het hele verhaal hier boven gelezen, wel erg veel tekst, maar geeft u wel stap voor stap weer wat u nu eigenlijk zou moeten weten en doen om een site online te krijgen, en dan hebben we het nog niet eens echt over het design van de site gehad.  U zal snel begrijpen dat het veel kostbaarder is om een website zelf te maken als hiervoor een professional in te huren welke in veel minder tijd een goede website voor u kan bouwen.

Bekijk wat wij te bieden hebben

Waarom kiest U ikwilnueenwebsite.nl

Dat is eenvoudig, wij bouwen uw website, beheren het CMS, hosten uw content, en zijn er voor u mocht er iets aangepast moeten worden, dat kan misschien dan wel niet gratis, maar wel goedkoop. De eenige extra kosten die er eventueel zijn is de grote van de website maar is altijd duidelijk en overzichtelijk. U heeft geen verrassingen.

Werkzaam in de regio

Professioneel Design

Makkelijk zelf updaten

Super snelle Hosting

Responsive Design

Vraag uw gratis offerte aan

5 + 8 =