Plaatjes met een doorzichtige / onzichtbare / transparante achtergrond, je kent dat wel, soms wil je een plaatje op je website plaatsen maar je hebt een andere achtergrond kleur als het plaatje wat je er op wil zetten. Dat ziet er natuurlijk niet echt professioneel uit.  Een zwarte achtergrond en dan een plaatje met een witte achtergrond of anders om.

Nu kan je met photoshop aan de gang en zelf het plaatje uitsnijden zodat je hem op de juiste manier kan weergeven, vergeet hem dan niet als GIF of PNG weg te schrijven zodat je ook echt een doorzichtige laag hebt. Want met een transparante achtergrond maakt het niet uit wat voor een kleur je achtergrond heeft, het kan zelfs een foto zijn waarop je je plaatje wil laten zien.

Een andere mogelijkheid is om te zoeken naar stock foto’s met een doorzichtige / transparante achtergrond, en dat blijkt nog best wel heel lastig, de meeste stockphoto websites hebben deze optie helemaal niet, laat staan dat ze plaatjes hebben waar je dit eenvoudig zelf bij kan doen. Maar wees niet getreurd ook hier is weer een gratis website voor. Als je maa lang genoeg zoekt kan je alles vinden.

Op de site : http://nobacks.com/ kan je plaatjes vinden zonder achtergrond, nouja, niet zonder achtergrond maar een transparante achtergrond, dit is wat je nodig hebt. Let wel op de licentie, niet alles mag zomaar gebruikt worden.

Link: Nobacks.com